Въпреки че са изминали близо двадесет години от смъртта на баща ѝ, актрисата Гуинет Полтроу все още ясно си спомня какво е усещането от загубата на любим човек. Дори и физическите измерения на скръбта.

Гуинет Полтроу и семейните снимки, които актрисата сподели

Невижданите семейни снимки на Гуинет Полтроу

Актрисата започва годината с благодарности

За всичко това 49-годишната носителка на Оскар открито говори в априлското издание на подкаста By the Light of The Moon на Холи Уилоуби.

Бащата на Гуинет - режисьорът Брус Полтроу губи битката с рака през 2002 г., едва на 58-годишна възраст.

Гуинет разказва, че първоначалната ѝ мъка е била толкова силна и осезаема физически, че в един момент дори ѝ се е струвало, че болката "ще я разцепи". И дори си спомня, че се е събудила една нощ с усещането, че получава сърдечен удар.

Снимка 572581

Източник: GettyImages

"В един момент помислих, че умирам. Всичко беше много объркано. Дори позвъних на спешна помощ", казва Гуинет. "Тогава все още не бях омъжена, нямах деца. Още не бях намерила себе си. И затова ми беше още по-трудно да възприема и преодолея загубата на близък човек. При това човек, който толкова много ме подкрепяше и вдъхновяваше в живота. Какъвто беше моят баща."

Но в един момент актрисата преосмисля случилото се и успява да погледне на нещата от друга гледна точка. Защото е била убедена, баща ѝ не би искал да страда толкова, пише Рeople.

Все пак явно Гуинет никога няма да забрави своя баща - именно на него тя кръщава сина си, Брус Антъни, който в момента е на 16 години.

Гуинет Полтроу, Епъл Мартин и колко силна е връзката между майка и дъщеря

Какво мисли за дъщеря си Гуинет Полтроу

17-годишната Епъл е копие на майка си

Освен него, Гуинет Полтроу има и дъщеря - 17-годишната Епъл. Наскоро актрисата сподели нейна снимка, на която ясно се вижда приликата между майка и дъщеря, и сподели, че "тя е не само надежда за бъдещето, но и човекът, който я направил жената, която е."