Филмът Vox Lux беше излъчен премиерно на 4 септември по време на 75-ия Международен филмов фестивал във Венеция тази година. В него Натали Портман играе в ролята на подрастващо момиче, което става поп звезда. От утре, 7 декември, продукцията тръгва в кината в Щатите.

По този повод преди дни Натали Портман даде интервю за USA Today. В него тя си спомня как преди години е видяла корицата на списание с младата Джесика Симпсън по бикини със заглавие "Аз съм девствена" и не е знаела как да реагира, защото за нея е било малко шокиращо.

Разбира се, не закъсня и ответна реакция от страна на Джесика Симпсън. В свой пост в Instagram тя написа, че е разочарована от факта, че е смутила Натали Портман с фотосесията си по бельо, направена през 1999 г., когато наистина е била девствена. Симпсъм допълни, че не е очаквала такава реакция, при положение че самата Портман трябва да знае как стоят нещата в шоубизнеса.

"Вярвах тогава, вярвам и сега, че да изглеждаш съблазнително по бельо и да се гордееш с тялото си, не означава да правиш секс. Винаги съм давала пример на жените, че могат да изглеждат така, както им се иска, защото силата е вътре в самите нас. Следвам това правило и не критикувам другите за избора им", написа Джесика Симпсън.

За да успокои разразяващият се конфликт, Натали Портман постъпи много дипломатично. Актрисата се извини на Джесика Симпсън, като обясни, че не е целяла да засяга когото и да било. Портман обясни, че е искала да изтъкне колко важни са посланията, които чрез медиите достигат до младите жени, пише Cover Media.

"Моля за извинение за болката, която думите ми са причинили. Сбърках, като споменах име. Можеше де споделя мисълта си, без да посочвам конкретен човек", допълни Портман.