Въпреки че е на 49 години, Наоми Кембъл продължава да дефилира по модния подиум със същата увереност и с почти същата красота, както и преди 20 и повече години. Тя премина през много, за да успее не само да се наложи в света на модата, но и да промени разбиранията на мнозина.

В последното си интервю за Paris Match Кембъл отново засяга така болната за нея тема за предразсъдъците на расова основа. А тя се е срещала с много подобни през живота си.

Връщайки лентата няколко месеца назад, моделът разказва една доста смущаваща случка по време на кинофестивала в Кан. Наоми говори за хотел в Южна Франция, в който не са я допуснали заради цвета на кожата й, въпреки че в него се е провеждало специално събитие, на което тя е била поканена.

Снимка 436944

Източник: GettyImages

На входа са й казали, че е препълнено и няма места, а междувременно тя вижда как други хора продължават да влизат.

Кембъл не назова името на хотела, в който се разиграва случката, но поясни, че подобни ситуации я вдъхновяват да продължава да бъде това, което е, и да се изразява директно и откровено.

Наоми Кембъл, пътуването със самолет и странните навици на модела

От какво страда Наоми Кембъл

Не й е лесно, определено

Тя винаги е искала да се отнасят с нея справедливо и именно това е целта на битката, която тя никога не е спирала да води. А разнообразието и липсата на стереотипи в днешния моден свят могат само да я радват, пише Guardian.