След месеци на догатки и предположения Моника Белучи потвърди връзката си с Тим Бъртън. Направи го в интервю за френското издание на ELLE, в което за първи път говори открито за любовта си към 64-годишния режисьор. И е категорична, че е щастлива, че го е срещнала.

Моника Белучи, Тим Бъртън и предположението, че двамата са заедно

Кой е новият мъж в живота на Моника Белучи

Изненадата е голяма

"Това, което мога да кажа, е, че преди всичко се радвам, че срещнах този човек", каза 58-годишната актриса. "Това е една от онези срещи, които рядко се случват в живота. Той е невероятен и истински го обичам. Освен че много го уважавам."

В момента двойката работи заедно по филма Beetlejuice 2, чийто режисьор е Бъртън, а снимките му вече започнаха в Лондон.

"Много ми допада този свят на мечтите, който Тим създава във филмите си и в който чудовищата са добри, сякаш можем да превърнем тъмните си страни в нещо светло, опрощаващо", споделя още Моника.

Още през май The Hollywood Reporter съобщи, че Белучи е получила роля във филма, който се очаква да излезе на екран на 6 септември 2024 г.

Моника Белучи и Тим Бъртън се срещат за кратко на червения килим на филмовия фестивал в Кан през 2006 г. 15 години по-късно, през октомври миналата година, актрисата от "Малена" връчи на режисьора наградата за цялостно творчество на филмовия фестивал Люмиер.

Четири месеца след това двамата бяха видени заедно в Мадрид - в близост един до друг, държащи се за ръце, а за деня на влюбените през февруари бяха засечени се целуват и пред хотел в Париж.

Ревнува ли Моника Белучи от успехите на дъщеря си Дева Касел

Ревнува ли Моника Белучи от успехите на дъщеря си

Какво смята за постиженията на 18-годишното си дете

Моника Белучи се раздели със съпруга си Венсан Касел през 2013 г. Двамата имат две дъщери - Дева (18 г.) и Леони (12 г.).

Бъртън пък дълги години бе във връзка с актрисата Хелена Бонъм Картър - от 2001 до 2014 г., от която има син Били (19 г.), и дъщеря Нел (15 г.), припомня People.