През 1996 г. по време на снимките на френския филм "Апартаментът" Моника Белучи се запознава с Венсан Касел. Три години по-късно те се женят и бракът им продължава до август 2013 г. Двамата имат две дъщери - Дева (18 г.) и Леони (12 г.).

Mafia Mamma, Моника Белучи, Тони Колет и какво да очакваме от общия им филм

Когато Моника Белучи се забърка с мафията

Какво да очакваме от Mafia Mamma

Вече цели десет години са изминали от раздялата на италианската актриса и френския актьор, като сега в нейния живот явно има нов мъж. Предполага се, че това е Тим Бъртън.

Преди четири месеца Моника Белучи му връчва наградата "Люмиер" за цялостно творчество на едноименния филмов фестивал в Лион, Франция. Сега обаче двамата са хванати да прекарват време заедно по по-интимен начин. Те са били снимани да се държат за ръка по време на разходка в Мадрид. Представители на Моника Белучи и Тим Бъртън досега не са коментирали ситуацията, пише People.

Предполага се, че актрисата си е намерила достоен партньор в живота в лицето на Тим Бъртън, който е номиниран за Оскар режисьор, познат и с наскоро излезлия в Nеtflix сериал Wednesday.

Дева Касел, La Bella Estate и първата кино роля на дъщерята на Моника Белучи и Венсан Касел

Дева Касел по стъпките на майка си

Каква ще е първата роля на дъщерята на Моника Белучи

За личния му живот пък знаем, че от 2001 до 2014 г. е във връзка с друга актриса - Хелена Бонам Картър, с която имат две деца - син Били (19 г.) и дъщеря Нел (15 г.). Съвсем наскоро, през декември 2022 г., тя определя раздялата си с Тим Бъртън като много болезнена, тъй като е била дълготрайна. Освен това споделя, че сегашната ситуация усложнява нещата с децата им.