Известността невинаги е свързана само с хубави и бляскави моменти, особено когато си тийнейджър. Това правило важи за куп известни личности, включително и за Миша Бартън, която се прочу покрай сериала "Кварталът на богатите" (2003-2007). Тогава тя е на 17 години.

В есе за Harper's Bazaar 35-годишната британска звезда разказва как е била повлияна от главната си роля в поредицата за група "типичните богати, привилегировани американски тийнейджъри, които пият, взимат наркотици и, разбира се, правят секс".

Споделя още, че е била "сексуализирана от най-ранна детска възраст" и се е чувствала притисната не само на снимачната площадка, но и от обществото, да изгуби девствеността си.

Както самата Бартън добавя, тя се е чувствала и като "измамник", докато се снима във филма. Защото тогава все още е била девствена, за разлика от "уверената ... силна и освободена" героиня Мариса Купър, чийто образ тя пресъздава.

"Усещала ли съм някога натиск да правя секс с някого?" сама задава въпросът Миша Бартън.

Кийра Найтли, жените, сексуалният тормоз и защо ситуацията е „депресираща“

Ужасът да си жена в Холивуд - според Кийра Найтли

Всички жени около нея са били жертви поне веднъж

Сама и отговаря: "Е, след като бях преследвана от по-възрастни мъже на тридесет години, в крайна сметка, го направих." И изпитва известна вина, защото се е оставила това да се случи, уточняват още от Paper.