Когато през май миналата година стана ясно, че Бил и Мелинда Гейтс се развеждат, много хора останаха шокирани. Двамата бяха символ не само на сплотено семейство, но и на двойка, която чудесно работи заедно по различни каузи.

Мелинда Гейтс, Бил Гейтс, Джефри Епстайн и каква е ролята му в развода им

Мъжът, довел до развода на Бил и Мелинда Гейтс

Мелинда Гейтс в първо откровено интервю

Бракът на семейство Гейтс продължи 27 години. А решението за раздяла е най-трудният момент в живота на 58-годишната Мелинда Френч, признава самата тя в ново интервю за списание Fortune.

"Имах определени причини, заради които нямаше как да съм повече в този брак. Странното нещо на пандемията беше, че ми даде уединението да направя това, което трябва."

Снимка 532510

Източник: GettyImages

Тя разказва още, че процесът е бил много болезнен по всякакъв начин, но основната й цел е била да предпази децата си. Мелинда и 66-годишният Бил Гейтс са родители на три деца: 25-годишната Дженифър, 23-годишният Рори и 19-годишната Фийби.

Френч, която се занимава най-вече с благотворителни каузи, обаче признава, че желае най-доброто за бившия си съпруг. "Оставаме приятели", казва тя пред CBS Morning и допълва, че двамата ще продължат да работят заедно по фондацията "Гейтс", която основаха през 2000 г.