Мелинда Гейтс за първи път даде интервю, в което в подробности обсъди част от причинили, довели до развода им с Бил Гейтс. Тя участва в предаването CBS This Morning, където разговаря с водещата Гейл Кинг.

"Не харесвах това, че той се среща с Джефри Епстейн. Ясно му го показах", казва 57-годишната Мелинда.

Тя допълва, че се е срещала с осъдения за секс трафик финансист точно веднъж, защото е искала да разбере що за човек е. "Съжалих на секундата, в която влязох в стаята. Беше ужасяващ. Беше зъл. Сърцето ми се къса за тези жени", допълва тя по отношение на жертвите на Епстейн.

От Vanity Fair допълват, че Бил Гейтс също съжалява за срещите си Епстейн. "Това беше наистина неправилна преценка на нещата", казва той пред CBS.

В интервюто си за CBS This Morning Мелинда коментира и извънбрачната връзка на вече бившия си съпруг преди около 20 години с негова служителка. "Вярвам в прошката и затова смятах, че сме надмогнали този момент."

На въпроса на Кинг дали Бил Гейтс е имал и други извънбрачни връзка, Мелинда отговаря: "Това е въпрос, на който Бил трябва да отговори". Тя допълва, че не съжалява за развода. "Бях отдадена на този брак от деня, в който се сгодихме, до деня на развода".

Тя допълва, че мисли само доброто на Бил и че двамата имат чудесни работни отношения. Също така са "приятелски настроени" един към друг, но не са приятели по думите й. "Започвам нова страница от живота си", казва тя.