Мелания Тръмп може и да не успя да развълнува Америка, американците и света с речи, послания или някаква социална активност, с каквато се славеше Мишел Обама. За сметка на това, показа безброй скъпи тоалети, които доста често се оказваха неадекватни за ситуацията, в която участва първата дама на САЩ.

Снимка 490703

Източник: GettyImages

Една от основните критики към гардероба на скоро бившата президентша беше, че не залага основно на американски дизайнери, а предпочита известни и прекалено луксозни европейски марки. Докато г-жа Обама не се притесняваше да се появи в блуза на J.Crew, Мелания не си е позволявала да облече нищо по-евтино от Dolce & Gabbana например.

Популярният Instagram профил Diet Prada, който прави кратки, но точни анализи в света на модата, написа, че екипът на Първата дама е признал, че често е използвал дрехите й, за да "каже" нещо.

Снимка 505261

Източник: GettyImages

Такъв е случаят със скандалното яке Zara, на което пишеше "Наистина не ми пука" по време на посещението на Мелания в център за задържане на деца на нелегални имигранти. От екипа й обаче твърдят, че посланието е било насочено към медиите, които я критикуват.

Снимка 505260

Източник: GettyImages

Снимка 505262

Източник: GettyImages

Друг подобен случай е пътуването на Тръмп до засегнатите от урагана Харви жители в Тексас. Семейството пътува с тези луксозни пътни чанти Louis Vuitton, а Мелания се появява в обичайните си обувки на супер висок ток Louboutin пред хора, загубили домовете си.

Снимка 295718

Източник: GettyImages

Недоумение предизвика и тоалетът й от черна дантела, включително дантелената... забрадка, който Мелания (по-вероятно екипът й) избира за аудиенцията си при папа Франциск през 2017 г.

Снимка 505259

Източник: GettyImages

Една от последните подобни издънки е масленозеленият костюм Alexander McQueen на конгреса на Републиканската партия през август тази година. Силуетът и детайлите му напомнят униформите на фашистите - намек, който никой държавник по никакъв повод не може да си позволява.