В автобиографията си "Моята история" Мишел Обама описва как при първото посещение на семейство Тръмп в Белия дом, е казала на Мелания да се свърже с нея, ако някога има нужда от помощ.

Мелания Тръмп, Джъстин Трюдо, целувката им и реакциите след нея

Целувката на Мелания, за която всички говорят

Слабостта на дамите Тръмп

Мишел Обама обяснява, че го е направила от човечност и добро възпитание. Следвала е и примера на Лора Буш, която при встъпването на семейство Обама в Белия дом, е направила същото.

Мишел Обама си спомня как в началото дори се е възползвала от предложението - няколко пъти е звъняла на Лора Буш за помощ в началото, докато се ориентира за начина, по който да върши някои от задълженията си като Първа дама на САЩ. По думите на Мишел Обама обаче, Мелания Тръмп до ден днешен не я потърсила за съвет.

Снимка 449213

Източник: GettyImages

Прессекретарят на Мелания - Стефани Гришам, обаче заяви, че Първата дама се обръща към собствения си екип за насоки. В изявление пред CNN, г-жа Гришам казва: "Г-жа Тръмп е силна и независима жена, която се ориентира в ролята си на Първа дама по свой начин. Когато има нужда от съвет, по какъвто и да е въпрос, тя го търси от своя професионален екип в Белия дом."

Много от запалените критици на Мелания използваха социалните мрежи, за да изразят неодобрението си, като я нарекоха сноб, заради факта, че не е потърсила Мишел Обама, която все пак има осем години опит в тези въпроси.

Снимка 449212

Източник: GettyImages

Други нейни "фенове" стигнаха дотам, че я нарекоха кучка и припомниха случай, в който г-жа Тръмп, макар и отказваща помощ от Мишел Обама, все пак е плагиатствала от нейна реч, пише Express.

Мишел Обама, Меган Маркъл и защо бившата Първа дама се възхищава на херцогинята

Защо Мишел Обама е фен на Меган

Силна женска подкрепа