Меган Мaркъл и Kейт Мидълтън са сред най-популярните и коментирани дами и интересът към тях се усилва с всяка следваща публична поява. Вероятно сме имали възможността да ги видим само на снимка и именно от фотографиите оставаме с впечатлението, че двете херцогини сякаш са перфектни.

Разбира се, че не са. Просто част от задълженията им е да усвоят до най-малкия детайл изкуството на правилното позиране пред фотообективи. Не липсват и доста сполучливи и непринудени попадения, но в повечето случаи Меган и Кейт спазват следните правила:

Грим

Той е сведен до минимум и е възможно най-натурален, независимо колко тържествен е поводът. Дори да става дума за сватбата ти с принц Хари.

Телесно червило, нежна очна линия и малко хайлайтър или руж - така херцогините изглеждат винаги свежи, а не състарени от няколко пласта грим. Основното правило е, че могат да бъдат подчертани не повече от две зони на лицето.

Снимка 357561

Източник: GettyImages

Очи в очи

Меган и Кейт избягват директния контакт с фотоапарата. Ако се заглеждаме внимателно в снимките им, те все гледат някъде встрани. Това прави кадрите по-непринудени, а и когато гледаме наляво или надясно, шансът да мигнем точно в момента на заснемане е много по-малък.

Маркъл има навика не само да гледа настрани, но и да обръща главата си наляво или надясно. Според изследване на немски учени, ще излезем по-добре на снимката, ако главата ни е наклонена с 15 градуса надясно.

Снимка 366823

Източник: GettyImages

Позиция на тялото

Тя е не по-малко важна, когато към нас са насочени десетки фотоапарати. Бил той и само един, гърбът ни трябва да е изправен, но не в неестествена позиция, а брадичката ни трябва да е повдигната в права линия. Така се постига елегантен силует.

Цветове и материи

Обикновено херцогините не смесват повече от два цвята в цялостната си визия. Често тази комбинация е между класически, по-неутрални, и ярки, по-смели цветове. 

Снимка 405451

Източник: GettyImages

Сядането

Елегантният начин, по който го прави Кейт Мидълтън, е станал пословичен. Позицията на краката е от съществено значение. Единият вариант е да са плътно прибрани, с колене, сочещи в едната посока и стъпала, сочещи в другата. Позволено е и дискретно кръстосване, но не при коленете, а при глезените, пише Bright Side.

Снимка 339061

Източник: GettyImages

Усмивката

Не е задължително тя да е широка, защото в повечето време ще буди подозрения, че е неискрена. Леко мистериозната усмивка на Меган, която винаги изглежда приятелски настроена, със сигурност е добре тренирана. 

Ръцете

Често се чудим какво точно да правим с тях, когато позираме за снимка. Кейт например е намерила решение на този проблем, като в повечето случаи държи едната си ръка с другата ниско пред тялото си.

Просто поставяме дланта на едната си ръка върху китката на другата. Без стискане и напрежение. Ако ни е странно, можем да носим малка чантичка.

Снимка 399116

Източник: GettyImages

Аксесоарите

На много снимки на Меган виждаме как по дискретен начин ни показва някой красив пръстен или нов чифт обеци. 

Махането

На голяма част от снимките, когато Кейт позира пред насъбрала се тълпа, я виждаме да маха на хората. Но тя го прави по специфичен начин - никога не вдига ръката си прекалено високо, а я държи по-близо до торса си. Движенията с китката са плавни, а не енергични. Пръстите са прибрани, ръката не е стегната.

За да усвоим тази тактика, трябва просто да си представяме, че държим под мишниците си нещо, което не бива да изпускаме.

Снимка 391809

Източник: GettyImages

Децата

Кейт изглежда безупречна, дори когато е с дете на ръце. Малката й тайна е, че тя винаги държи сина или дъщеря си не директно пред тялото си, а малко встрани, за да не засенчва красивия си тоалет.