Преди няколко месеца херцога и херцогинята на Съсекс се обявиха публично срещу медийната атака, чиято жертва е най-вече Меган Маркъл. Принц Хари пък не скри притесненията си да не се повтори същата история като с майка му Даяна, преследва от журналисти през целия си семеен живот.

Със сигурност отношението на британските медии към бившата актриса е една от причините двамата със съпруга й да решат да дадат отбой от кралските си задължения и привилегии. А един по-задълбочен поглед върху написаното в последните година-две ни дава ясен отговор, че наистина съществува двоен стандарт.

Най-логичното сравнение, което може да се направи, е между Меган и Кейт - две херцогини, които доскоро се бореха не само за любовта на кралицата, и за нашата. И ако Мидълтън изглежда излезе победител в тази битка, то това със сигурност не е без подкрепата на медиите. Ето няколко конкретни примера.

Снимка 461845

Източник: GettyImages

Бременност

Докато беше бременна, Мегам Маркъл редовно предизвикваше интерес с навика си да държи ръцете върху бременния си корем. Нещо, което далеч не е необичайно за жените, които очакват дете. В това число - и за Кейт по време на трите й бременности.

Но ако Мидълтън, галеща корема си, изглеждаше умилително за медиите, то бременната херцогиня на Съсекс предизвикваше въпроси дали не преиграва и просто иска да набива на очи факта, че ще стане майка на кралски наследник.

Снимка 411119

Източник: GettyImages

Поведение

Миналата година видяхме една доста изненадваща фотосесия на кралица Елизабет Втора за списание Hello. На една от снимките тя е с ръце в джобовете на роклята си - нещо, което се смяташе за недопустимо. 

По същото време Меган Маркъл се появи на официално събитието също с бяла рокля и бе заснета с ръце в джобовете. Поведение, което се оказа строго осъдено и определено като прекрачване на границите на кралския етикет.

Снимка 461849

Източник: Facebook / Popsy Clothing

Сватба

Подготовката за сватбата на Хари и Меган бе дълго коментирана в британските медии тема, а сравненията с тази на Уилям и Кейт бяха неизбежни. Мидълтън е имала желание в Уестмистърското абатство да бъдат поставени десетки от любимите й ароматни свещи, които не са никак евтини. И това се е е случило.

Години по-късно стана ясно, че Маркъл е искала ароматизатори за въздух за своята сватбена церемония и това нейно желание бе определено като "диктаторски" и неприемливо за подобно старинна сграда. Освен това, не е било одобрено от двореца.

Снимка 461850

Източник: GettyImages

Бизнес

През 2014 г. бе разпространена новината, че Уилям и кейт ще направят своя компания, с която да защитят името си и да не позволят други да продават продукти с техния лик. А това, разбира се, е свързано със сериозни приходи.

Но когато преди дни стана ясно, че Хари и Меган също са регистрирали подобна фирма и смятат да произвеждат неясно още какво с техните имена и лица, бяха нападнати, че ще създадат своя империя за милиони.

Снимка 455706

Източник: GettyImages

Коледа

В края на 2016 г. принц Уилям и Кейт Мидълтън прекараха коледните празници при нейните родители, а не заедно с кралското семейство, както традицията повелява. Но това бе отразено далеч по-меко в британските медии от решението на Хари и Меган да бъдат при майка й за Коледа, определено като жестока обида към Елизабет Втора.

Меган Маркъл, Томас Маркъл и ще се срещнат ли двамата в съда

Меган и баща й един срещу друг в съда

Тежка битка предстои

Кръщене

Кралицата не успя да присъства на кръщенето на принц Луис заради предварително поети ангажименти. Това обаче бе отразено като нещо напълно нормално. Докато по отношение на кръщенето на бебе Арчи, отсъствието на Елизабет Втора бе изтълкувано като резултат от недоброто планиране на събитието, пише Bored Panda.