Диего Марадона ще остане в историята като един от най-талантливите и добри футболисти, постигнал много. Ще бъде запомним обаче и с един гол, вкаран против правилата на играта, но все пак зачетен.

Диего Марадона, Пуебла, Мексико и първата църквата в негова чест

Първата църква в чест на Марадона

И, естествено, вътре е пълно с поклонници

Точно така, става дума за попадението му срещу Англия на Световното първенство през 1986 г., останал в историята като Божията ръка. От SPORTbible разбираме, че екипът, с който аржентинецът е изиграл този паметен мач, ще бъде продаден на търг.

Оказва се, че Стив Ходж, който е взел участие в мача, е решил след него да размени екипа си с този на Марадона, макар и да е бил огорчен от загубата. Е, толкова години по-късно ще се окаже, че това му решение е било правилен и печеливш ход.

Ходж ще пусне въпросния екип на търг, като за футболните фенове той може и да е безценен, защото олицетворява паметен момент от историята на играта, но всъщност си има цена. Доста висока цена.

Паула Депенa, Диего Марадона и защо футболистката отказа да почете паметта на аржентинеца

Футболистката, която отказа да почете Диего Марадона

Жена с принципи, които не се свени да отстоява

Според Sotheby's, аукционната къща, която ще проведе търга, екипът на Марадона ще бъде продаден за около 4 милиона паунда, като цената може да достигне и 6 милиона паунда. Наддаването трябва да се състои от 20 април до 4 май.

И тази новина идва на фона на едно интервю на Ходж от 2020 г., в което казва, че не би продал екипа, защото за него той има сантиментална стойност. Иначе, рекордът за най-скъп екип, носен по време на мач, се държи от този на бейзболната легенда Бейб Рут, който бе продаден за 4.2 милиона долара.