На 25 юни се навършиха 10 години от смъртта на Майкъл Джексън. Времето си лети, но личността на Краля на попа продължава да ни интересува, защото около нея има редица неизвестни.

Както стана ясно по време на съдебния процес, Джако е починал от предозиране с лекарства, в което бе обвинен неговият личен лекар Конрад Мъри. Но тази констатация определено не дава отговор на всички въпроси, които вълнуват феновете му.

Нов документален филм, носещ името Killing Michael Jackson ("Да убиеш Майкъл Джексън"), разкрива нови подробности около кончината на изпълнителя. В него сa събрани разказите на полицаите, които са пристигнали първи в имението Невърленд след подадения сигнал.

По думите им, на леглото, на което е намерен безжизнения Джако, е имало и детска кукла. В стаята са намерени и много, и различни лекарства, както и снимки и дрехи на малки деца, придружени със странни бележки.

Малки листчета били разлепени из цялото помещение, в което не само властвал пълен хаос, можело да се определи по-скоро като импровизиран медицински кабинет.

Освен разхвърляните навсякъде лекарства, следователите намерили и цял сак с използвани опаковки, скрити по една или друга причина, пише The Sun.

Майкъл Джексън, имението Невърленд и какви тайни крие мястото

Тайните на имението Невърленд

Домът на Майкъл Джексън, за който всички говорят

Изключително силното упойващо лекарство пропофол е най-вероятната причина за смъртта на Джексън. То не се използва извън болнични заведения, но на него му е доставяно без никакъв проблем. Дали обаче Джако сам е причинил смъртта си, или не, остава един от въпросите, за чиито отговори винаги ще има подозрения.