Покрай документалния филм на HBO Leaving Neverland, който излезе в началото на месеца, имението на Майкъл Джексън се превърна отново в едно от най-коментираните места в света. За това какво се е случвало зад високите стени от години се носят всевъзможни митове и легенди. Ето част от тайните на Невърленд, за които не се говори много, но знаем, че са истина.

Майкъл Джексън решава за купи огромната земя и прилежащите към нея пристройки, които днес носят името "Сикамор Валей Ранч", след като с Пол Маккарти снимат клип към обща песен именно в този район. Точната цена така и остава мистерия, но е някъде между 17 и 30 милиона долара. А Краля на попа тогава е едва на 29 години.

Бивша прислужница на Майкъл Джексън с нови обвинения

Бивша прислужница на Майкъл Джексън с нови обвинения

Атаката срещу покойния музикант продължава

Домът на Джако е мястото, където той е канел десетки малки деца, за да се забавляват по непристоен начин, както твърдят основните обвинения към него. Но не бива да пропускаме и факта, че в Невърленд чести посетители са били и редица известни личности, които са били напълно наясно какви ги е вършил Джексън.

Снимка 414290

Източник: Facebook / Michael Jackson Believers

Маколи Кълкин, Никол Ричи (която е кръщелница на Краля на попа), Елизабет Тейлър и още много други са били гости на Джако в имението и явно са приемали случващото се за напълно нормално или просто приятелството им е било по-силно от морала.

В имението Невърленд се е помещавала и огромна, частна зоологическа градина с площ цели 300 декара, в която Джако е развеждал своите малки и големи гости. Шимпанзе, орангутани, тигри, жирафи, папагали, слон, фламинго и много влечуги - за тях изпълнителят харчи огромни суми, а след смъртта те напират своя нов дом в различни точки на Щатите.

Освен зоопарк, имението притежава и собствен увеселителен парк с десетки атракциони. Той е тематичен - посветен на Питър Пан, а съоръженията са най-модерните за времето си. Огромната площ на Невърленд се обикаля от две влакчета, с които придвижването е по-бързо и забавно. Е, кое дете няма да иска да дойде тук...

Снимка 414279

Източник: Facebook / Michael Jackson

Джексън се е сдобил и със супер модерната за времето си кислородна камера, която е вярвал, че ще му помогне да остане за дълго млад или поне да доживее 150 години.

Причината за покупката е изгаряне на кожата при заснемане на реклама, но щом разбрал, че този тип терапия забавя стареенето на клетките, Джако прекарвал доста повече време в нея. Въпреки това, той живя едва 1/3 от годините, които си бе планувал...

Снимка 414277

Източник: Facebook / Michael jackson frases

След смъртта на Краля на попа, разследващите се натъкват на доста интересни открития в имението. Не една и две са картините, които изобразяват пристрастията му към малките момченца.

Принцеса Даяна, Майкъл Джексън и необичайната връзка помежду им

Каква връзка са имали принцеса Даяна и Майкъл Джексън

Архивите говорят

На тайно място Джако е пазим снимка с автограф от Маколи Кълкин, а в едно от помещенията намират и роботизирана глава, която много наподобява тази на Джексън. Няма как да пропуснем и факта, че децата са "част" дизайна - навсякъде има десетки фигури на хлапета в различни пози и ситуации.