Неотдавна носителят на Оскар - Матю Маконъхи, спомена, че е готов да се кандидатира за губернатор на Тексас. И май намеренията му са сериозни, защото вече говори като истински политик, и то по обществени теми.

Кейт Хъдзън, Матю Маконъхи и какво смята тя за желанието му да влезе в политиката

Кейт Хъдзън с пореден удар по Матю Маконъхи

Актрисата отново не е от най-деликатните

Преди дни 51-годишният актьор участва в "Шоуто на Карлос Уотсън", където коментира нашумелия дебат в Щатите относно носенето на предпазна маска. Сподели и мнението си за това страхуват ли се хората от това "малко памучно нещо".

"Не смятам, че (носенето на маска - бел.ред.) отнема самоличността и свободата", казва още Маконъхи на водещия Уотсън. Според него това е "краткосрочно неудобство за дългосрочната свобода".

От USA Today напомнят, че задължителното носене на предпазни маски предизвика дебати и протести в цялата страна, и много американци отказват да спазват тази противоепидемична мярка.

Така на 2 март губернаторът на Тексас - Грег Абът, заяви, че преминава към "напълно (100%) отваряне на Тексас" и ще издаде заповед за отмяна на по-ранните си разпоредби, включително изискването за предпазни маски.

В интервю от същия месец, дадено за CBS This Morning, Матю Маконъхи казва, че е "онемял" от решението на Абът. И добавя: "Нека не оставяме думата "мандат" да пречи на практическото използване на този малък инструмент, наречен маска."

Според Маконъхи няма данни, които да доказват, че защитната мярка е вредна. И по всичко личи, че е напълно убеден не само в безопасността й, но и в нейната ефикасност, защото преди година качва креативно видео в Instagram, с което насърчава носенето на предпазни маски.