През последната година в условията на световна пандемия в Австралия не спряха да се снимат филми. Десетки холивудски актьори и продуценти летяха до там, за да участват в заснемането на продукциите. Сред тях са Зак Ефрон, Натали Портман, Крисчън Бейл, Крис Прат, Люк Еванс и много други.

Зак Ефрон, Gold и филмът, който ще изправи актьора на ръба на оцеляването

Ще оцелее ли Зак Ефрон сам в пустинята

Gold ще изправи актьора на ръба на оцеляването

В момента в Австралия е актьорът Мат Деймън за снимките на филма Thor: Love and Thunder, в който ще участват още Крис Хемсуърт, Натали Портман и Крисчън Бейл.

Мат Деймън обаче е поставен под строга карантина със съпругата и трите им дъщери. Причина за това са множеството обвинения в страната по адрес на холивудски звезди, които нарушават противоепидемичните мерки на австралийските власти. 

Те не спазват изискванията за изолация и попадат в обективите на папараци, като предизвикват възмущение у австралийците с поведението си, пише Daily Mail, като се позовава на статия в The Sydney Morning Herald.

Според изданието пристигналият миналата седмица в Сидни 50-годишен актьор и семейството му са изолирани в частен дом в Байрън Бей, Нов Южен Уелс. Там те ще бъдат под наблюдението на лекари, които ще следят здравословното им състояние и ще контролират спазването на правилата на карантината.

Том Круз, „Мисията невъзможна 7“ и киностудиото на територията на секретна военна база

Том Круз хвърля милиони в секретна военна база

Да видим този път какво ще стане

„Толкова съм развълнуван, че Австралия ще е дом за мен и семейството ми през следващите няколко месеца", каза Деймън в изявление. „Австралийските филмови екипи са световно известни със своя професионализъм, така че 14-те дни карантина ще си заслужават“, коментира актьорът.

Към момента не е ясно каква и колко голяма ще бъде ролята му във филма, но помним, че направи епизодична поява в "Тор: Рагнарок".