Само преди няколко седмици излезе един от най-очакваните филми на Мартин Скорсезе - The Irishman, който представлява изповедта на Франк Шийран (Робърт де Ниро), по-познат като Ирландеца.

Мартин Скорсезе, Marvel и какво им липсва на филмите от киновселената на супергероите

Какво им липсва на Marvel

Защо Мартин Скорсезе не харесва филмите със супергерои

Франк е ветеран от Втората световна война, която обаче много го променя и след завръщането си започва да се занимава с поръчкови убийства. Филмът проследява и отношенията на Франк с Джими Хофа (Ал Пачино) - един от най-дейните синдикални лидери и активисти в САЩ през XX век. Хофа обаче изчезва безследно в средата на 70-те години на миналия век и именно Франк Шийран е смятан за отговорен.

Гангстерският филм с Робърт Де Ниро и Ал Пачино е първият на Скорсезе за Netflix и е признат за класика. След пускането на филма в Netflix и някои определени кина в Америка, The Irishman се радва на задоволителен зрителски интерес до момента, макар коментарите за филма да са противоречиви.

Сега в интервю за The Guardian Мартин Скорсезе намекна, че The Irishman може да бъде последният му филм като режисьор. Той признава, че се е изморил от липсата на кина, които да показват нещо друго, освен блокбъстъри и филми за супергерои.

"В момента сме в ситуация, в която кината показват само най-новите филми за супергерои. Имате 12 филма и 11 от тях са за супергерои. Няма проблем, че се наслаждавате на супергеройски филми, но трябва ли да бъдат 11. Това е лудост."

Снимка 324583

Източник: GettyImages

Режисьорът казва, че не вижда как може да продължава да прави филми на фона на общата картинка, като допълва: "Може би The Irishman наистина беше последният ми филм. Вече съм на 77 години и определено има други неща, които искам да правя", завършва Скорсезе.

The Irishman, Netflix и официалните данни за гледаемостта на филма

Официално: колко хора гледаха The Irishman

Netflix изкара данните за първата седмица живот на филма