Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер се запознават през 1977 г. по време на тенис турнир. Двойката се жени през 1986 г. и се разделят през 2011 г. Заедно имат четири деца - 33-годишната Катрин, 31-годишната Кристина, 29-годишния Патрик и 25-годишния Кристофър.

Арнолд Шварценегер на 76

Арнолд Шварценегер в 22 факта

Защото някой днес има рожден ден

И въпреки че до момента Мария Шрайвър не е говорила много за раздялата си с Арнолд Шварценегер, сега решава да го направи. По време на появата ѝ в подкаста на Хода Котб преди броени дни, журналистката разкрива пред водещата, че сякаш за пръв път е почувствала свобода и възможност да бъде себе си след подаването на документите за развод през юли 2011 г. До онзи момент Шрайвър и Шварценегер са женени в продължение на 25 години.

Мария споделя, че е искала да потърси истината за живота и затова се е насочила към манастир. Там монахинята ѝ е дала разрешение да бъде истинската Мария - нещо, което Шрайвър казва, че никога не е разкривала преди. Журналистката казва, че е постъпила в манастира, за да търси тишина и съвет, но преподобната майка е смятала, че не това е точната причина.

Снимка 605970

Източник: GettyImages

"В края на посещението ми тя ми каза, че съм отишла там, за да търся позволение", спомня си Шрайвър. "Вече инаш позволението да потърсиш себе си в истинския свят и да живееш по свой начин", насърчава я още монахинята. 

И точно това прави. Шрайвър разкрива още, че както възпитанието ѝ като член на семейство Кенеди, така и бракът ѝ с Шварценегер, често са я карали да се чувства невидима. "Ядосвах се на хора, които идваха и не ме отразяваха, когато стоях до Арнолд или до чичо си", спомня си племенничката на покойния американски президент Джон Кенеди.

Патрик Шварценегер, Арнолд Шварценегер, Мария Шрайвър и защо родителите на Патрик се събраха

Какво събра Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър

Хубав повод

Постепенно Шрайвър обаче осъзнава, че не е важно дали другите я отразяват. Важно е дали тя вижда себе си, дали тя е важна за самата себе си, разкриват от Page Six.