Както всеки човек и Марая Кери си има своите странности и притеснения. Оказва се, че още от съвсем малка изпълнителката се изправя пред предизвикателство, свързано с... косата ѝ.

Марая Кери, Mariah's и новата й линия ликьори Black Irish

Марая Кери започва нов бизнес

И напомня за ирландските си корени

Пред The Sunday Times Style Марая признава, че като дете често пъти не се е чувствала на място сред своите връстници заради външния си вид. Майка ѝ Патриша има ирландски корени, а баща ѝ Алфред е от афроамерикански и испанско-венецуелски произход. Смесената раса на изпълнителката повлиява на увереността ѝ в по-ранните ѝ години, защото израства с мисълта, че косата ѝ трябва да изглежда по определен начин.

Като дете Марая Кери живее в квартали с преобладаващо бяло население и вписването ѝ в тази среда се оказва доста трудно. "Белите ми приятели не трябваше да правят нищо - просто се събуждаха и косите им изглеждаха страхотно", спомня си тя.

А певицата дори не може да реши "проблема" с вида на своята коса, тъй като по това време няма балсам в къщата си, защото според нейната майка косата на дъщеря ѝ изглежда добре по всякакъв начин.

Марая Кери изглежда си взима урок от тези преживявания и днес никога не излиза на път без да се подготви с шише с балсам.

Можем да сме спокойни, че изпълнителката вече не се притеснява за прическата си и неведнъж сме я виждали уверено да демонстрира както прилежно оформените си кичури, така и естествените си къдрици. А освен във външния си вид Марая е уверена и в песните, които прави.

Марая Кери, Butterfly25 и как певицата изненада всички с нов албум

Голямата новина на Марая Кери

Как ни върна обратно в 1997 г.

Наскоро тя отпразнува 25-ата годишнина от шестия си студиен албум Butterfly. Специалното издание включва освен познатите ни вече парчета, така и осем нови, чисто нова 4K версия на "The Roof" и "Honey", както и документален филм за неговото създаване. В луксозното издание има и изпълнения на Марая Кери на живо от 90-те години на миналия век.