Харесваме ранната Марая Кери. Тази, която точно на днешната дата, 16 септември, преди 25 години издаде шестия си студиен албум Butterfly. 

Марая Кери, Mariah's и новата й линия ликьори Black Irish

Марая Кери започва нов бизнес

И напомня за ирландските си корени

Проблемът е, че Марая Кери отпреди 25 години е различна от Марая Кери днес. И не че ни е питала, но изпълнителката е решила да направи нещо, с което да се хареса именно на хората като нас - фенове на "старата" Марая.

Прави го, като ни праща в далечната 1997 г. и ни радва с новината, че е решила да пусне специално издание на Butterfly - нейния "любим и вероятно най-личен албум".

Освен познатите ни вече песни, Butterfly25 включва и осем нови, чисто нова 4K версия на "The Roof" и "Honey", както и документален филм за неговото създаване. В луксозното издание има и изпълнения на Марая Кери на живо от 90-те години на миналия век, пише People.

"Честита годишнина на BUTTERFLY! Никога няма да забравя деня, в който пуснах този албум. Никога преди не се бях чувствала по-открита и уязвима, но в същото време свободна и изпълнена с еуфория. Беше истинско разкриване на моя дух, душа и най-съкровени чувства, които излях във всеки текст и всяка нота. 25 години по-късно това все още е един моментите, с които най-много се гордея в живота и кариерата си", написа тя в Instagram.

Марая Кери съобщи голямата новина в сряда, 14 септември, чрез видео, на което виждаме компилация от кратки части от музикални видеоклипове от песните от албума. За ден публикацията събра повече от 131 хиляди сърца и над пет хиляди положителни коментара.

Марая Кери, "All I Want For Christmas Is You", класацията Hot 100 на Billboard и поредният й успех

Марая Кери пак бие рекорди

По това време на годината е така

Butterfly дебютира под номер 1 в Billboard 200 на 4 октомври 1997 г. и остава в класациите 55 седмици. От четвъртък, 15 септември, най-стриймваната песен от албума - "My All", може да се похвали с над 80 милиона слушания в Spotify.