Въпреки че все още дори не е декември, коледното настроение малко по малко започва да обзема света. А у нас, (но най-вероятно и не само), всяка година около Коледа традицията повелява телевизиите да завъртят един много конкретен филм. Става дума за "Сам вкъщи", разбира се.

Маколи Кълкин, Бренда Сонг и партито за първия рожден ден на сина им

Сбъднатата мечта на Маколи Кълкин

Актьорът е по-щастлив отвсякога

И докато сме в очакване все пак времето да стане малко по-зимно, за да си припомним приключенията на малкия Кевин, няма как да не споделим вълнуващата новина за актьора, който го изигра.

Тази година 43-годишният Маколи Кълкин ще отпразнува Коледа вече като притежател на звезда на Алеята на Славата в Холивуд. Както знаем, това е едно от най-големите признания за един актьор, а Кълкин става 2765-ият поред, който ще го получи, и то навръх 40-годишнината от началото на кариерата си.

Събитието ще се състои на 1 декември, като речи ще произнесат актрисите Наташа Лион и Катрин О"Хара, която му партнира в "Сам вкъщи".

За номинацията на Маколи Кълкин Ана Мартинес, която е продуцент на холивудската Алея на славата, изтъква, че актьорът е голяма част от поп културата от десетилетия насам. "Работата му е обширна, но неговият филм "Сам вкъщи" е един от най-обичаните празнични филми, познати по целия свят. Колко подходящо, че Катрин О"Хара, която изигра майката на Маколи във филма, ще се включи с реч на церемонията", добавя още Мартинес.

Маколи Кълкин е актьор още от едва четиригодишен. Първите му роли са малки, но е забелязан след участието си във филма "Чичо Бък", в който изиграва любознателния племенник на Джон Кенди. Със "Сам вкъщи" обаче се превръща в международна звезда, а втората част - "Сам вкъщи: Изгубен в Ню Йорк" му носи и номинация за Златен глобус.

Други по-популярни филми с Маколи Кълкин са Party Monster, Jacobs Ladder, "Моето момиче", "Добрият син", "Ричи Рич", Saved, "Невярната съпруга". Участва и в сериали, сред които Kings, The Jim Gaffigan Show, Robot Chicken, а най-наскоро в "Зловеща семейна история".

Защо Кийрън Кълкин и Маколи Кълкин все още не са виждали едногодишните си деца

Защо Кийрън Кълкин не е виждал детето на брат си Маколи Кълкин

Страннни семейни отношения

За него обаче вероятно не знаем, че е основател на медийната компания Bunny Ears, както и че подкрепя благотворителни организации, като San Diego Zoo Wildlife Alliance и Stand Up To Cancer, пише на официалния сайт на Алеята на славата.