През 2019 г. бяхме много изненадани от новината за развода на Джеф Безос и Макензи Скот. Тогава раздялата им породи много полемики, а за кратък период от време тя се превърна в една от най-богатите жени в света.

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос и впечатляващото дарение от 436 милиона долара

За какво Макензи Скот даде 436 милиона

Какво направи бившата съпруга на Джеф Безос

Макензи Скот обаче даде да се разбере, че ще дари всички пари, които получи след развода, на благотворителни организации. И по традиция в края на всяка година бившата съпруга на Джеф Безос дава отчет за това колко е дарила през изминалите месеци.

2.15 милиарда долара - толкова е дарила Макензи Скот за благотворителност през 2023 г. Като 360 организации са били облагодетелствани от нейните дарения. В отчета си обаче Скот не дава яснота на коя организация колко пари е дарила.

Снимка 489992

Източник: GettyImages

Като по-голяма част от въпросните организации са базирани в САЩ. От Fortune припомнят, че за разлика от повечето филантропи Макензи Скот не дарява парите си през фондация, чрез което избягва да бъде задължена да даде повече подробности.

Макензи Скот, Дан Джюет и новината за развода на бившата съпруга на Джеф Безос

Макензи Скот се развежда отново

Не ѝ върви в любовта на бившата съпруга на Джеф Безос

От 2019 г. до момента Скот е дарила впечатляващите 16.5 милиарда долара на над 1900 неправителствени организации. Според индексите на Bloomberg, в момента състоянието на бившата съпруга на Безос се равнява на 33.7 милиарда долара.