Бившата съпруга на Джеф Безос рядко се появява по медиите. Още по-рядко се хвали и с нещата, с които се занимава. Последното обаче за малко да й изиграе лоша шега, когато намеренията й не са разчетени правилно.

Мелинда Гейтс, Макензи Скот и каузата, която събра бившите съпруги на Бил Гейтс и Джеф Безос

Какво събра бившите на Гейтс и Безос

Не са само милиардите

Макензи Скот е дарила 436 милиона долара на Habitat for Humanity.

Когато първоначално се е свързала по имейл с неправителствената организация обаче, служителите там са си помислили, че става въпрос за грешка или някой просто се шегува с тях. Защото даряваната от бившата съпруга на Безос сума е наистина огромна.

Точно тогава 55-годишната Скот е била принудена да се представи и да разкрие публично, че дарението - най-голямото до момента в дейността й, идва именно от нея, съобщават от Associated Press.

Habitat for Humanity се занимава с осигуряване на достъпни жилища за хората от засегнати групи и райони в Азия, Южна Америка, Европа, Африка, а една от последните им дейности е подпомагане на бежанците от войната в Украйна.

Снимка 446183

Източник: Instagram / 6figurechix

През февруари Макензи Скот е дарила 133.5 милиона долара за организация, която подпомага ученици от рискови групи в САЩ. А през 2020 г. сумата на даренията й достига 1.7 милиарда долара, разпределени между много организации, като например Obama Foundation, Movement for Black Lives, Black Girls CODE, Fund for Trans Generations, No Kid Hungry.