Южнокорейският сериал Squid Game надмина всички заглавия в богатото портфолио на Netflix с рекорд от 111 милиона зрители и естествено в момента всички говорят за него.

Squid Game, Netflix и рекордът, който южнокорейският сериал постави

Сериалът, който превзе Netflix

Абонатите на стрийминг платформата имат нов любимец

От Hypebae са събрали няколко любопитни факта за една от актрисите - Лий Ю-Ми. Тя пресъздава образа на Джи-младша, или №240, в хитовата атниутопичната К-драма. Покрай участието й в сериала последователите й в Инстаграм са скочили от 40 000 на над шест милиона. И нищо чудно.

В скорошно интервю режисьорът Хуанг-Донг Хийок споделя, че в оригиналния сценарий ролята на Лий Ю-Ми е била предназначена за мъжки герой. "Когато го написах преди 10 години, Джи-младши беше момче. Името му беше Джи-Йонг", уточнява още той. Но впоследствие решава, че "връзката между жените би имала повече смисъл".

И явно 17-годишната Лий Ю-Ми е родена актриса, защото за да получи ролята си в южнокореския трилър Hostage: Missing Celebrity, чиято премиера беше през август, побеждава още 1000 кандидатки с артистичния си талант.

През месец януари 2022 г. предстои да излезе нова южнокорейска поредица на стрийминг платформата с участието на Лий Ю-Ми. Става въпрос за сериала All of Us Are Dead, в който група ученици остават затворени в училище, докато настъпва зомби апокалипсис, съобщават още от Hypebae.