Сериалът "Приятели" винаги е бил един от любимите ни. Така и ще си остане. Въпреки че сме го гледали стотици пъти и знаем реплики наизуст, все още се радваме като малки деца и се смеем с глас на закачките между актьорите.

През последните няколко години обаче се появиха хора, които започнаха да критикуват поредицата. От една страна, заради липсата на чернокожи актьори, а от друга - заради сексистките шеги.

Преди време Дейвид Шуимър, който влезе в ролята на Рос Гелър, защити сериала, като изрази мнението си, че той е бил шедьовър за времето си. Сега пък е ред и на Лиса Кудроу да изрази своето мнение по въпроса.

В интервю за The Times актрисата признава, че ако сериалът се снима в момента, то нещата ще са много по-различни и със сигурност няма всички главни роли да бъдат изиграни само от бели. Въпреки това, според Кудроу, "Приятели" е имал прогресивна идея, с което е постигнал много за времето, в което е сниман и излъчван.

"Имахме мъж, който беше зарязан от съпругата си и то заради друга жена. Имахме гей сватба, както и отглеждане на дете от две жени. Имахме и сурогатна майка. По онова време това беше нещо ново и доста дръзко", казва актрисата пред изданието.

Тя описва "Приятели" като шоу, което свързва хората, като капсула на времето, а не като проект, пълен с грешки, затова и не може да си представи реалност, в която "Приятели" не е добър сериал.

Снимка 468049

Източник: GettyImages

Като най-запалените фенове на сериала, с нетърпение очакваме Лиса Кудроу, заедно Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат ЛеБланк и Матю Пери, да се съберат отново за специалния епизод на "Приятели". Снимките бяха отложени заради пандемията от коронавирус и все още не се знае кога ще бъдат подновени.

"Приятели", HBO Max, забавянето на специалната еднократна продукция и новините около нея

Какво знаем за завръщането на "Приятели"

Лоши новини за старта на специалната продукция