Ракът на гърдата е диагноза, която чуват все повече жени по цял свят - независимо от тяхната възраст, физическо и финансово състояние, както и дали са известни или не. Наскоро Сара Фъргюсън говори открито за своята битка със заболяването, а сега друга известна дама също призна, че се е срещнала с него очи в очи. И то не веднъж.

Сара Фъргюсън и признанието, че е диагностицирана с рак на гърдата

Тежката диагноза на една херцогиня

Първо семейни драми, а сега и това

Линда Еванджелиста е от супермоделите на 90-те години. Виждали сме я стотици пъти както на кориците на модни списания, така и на подиума - винаги красива и безупречна. И макар преди години да остава обезобразена след козметични процедури, събра смелост да говори пред Vogue за това как външната промяна е довела и до вътрешна трансформация.

Сега тя прави друго тежко признание пред Wall Street Journal - че е била дигностицирана с рак два пъти само в рамките на пет години.

Тежката диагноза рак на гърдата Линда Еванджелиста чува през 2018 г. на годишен профилактичен преглед. Като част от лечението се подлага на двойна мастектомия. Тогава е изцяло положително настроена и убедена, че не този рак ще я убие.

Миналата година обаче отново й откриват бучка в гръдния кош. Веднага започва химио- и лъчетерапия, направена й е и нова операция. Моделът казва, че сама е помолила своя онколог да "изкопае дупка" в гърдите й и да премахне тумора. Не е искала да е естетично, а успешно, за да не умре от рака.

Била е категорична, че ще направи всичко необходимо, за да се излекува и заради тази нейна увереност днес прогнозите на лекарите са добри. Не може обаче да каже дали болестта е преборена, защото туморните й маркери са много високи, а бъдещето й остава "несигурно". Затова избира да се радва максимално на всеки един ден и да бъде благодарна за него.

"Знам, че съм с единия крак в гроба, но предпочитам да празнувам", споделя още тя. А поводи за празнуване винаги се намират - като новата й книга Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel или просто това, че е жива. "Всичко друго е бонус", категорична е Еванджелиста.

Линда Еванджелиста след обезобразяването - как се бори с остаряването

Как се бори с остаряването Линда Еванджелиста след обезобразяването си

Защо моделът се призна за лицемерка

Линда Еванджелиста допълва, че до този момент много малко хора са знаели за нейната тиха, но тежка битка със заболяването. И това е било изцяло нейно решение. Знаела е, че един ден ще разкаже за това, през което е преминала, но не е искала да бъде докато още се бори с него. Най-вече за да избегне нездравия публичен интерес и папараците зад всеки ъгъл.