През последните 10, че и повече години сме свикнали да виждаме името на Леброн Джеймс сред най-високоплатените спортисти в света. Това не е изненада, а си е направо задължително.

Лео Меси, Леброн Джеймс, Кристиано Роналдо, класацията на списание Forbes и кои са най-високоплатените спортисти за 2022 г.

Кой печели най-много в спорта

Най-високоплатените спортисти за 2022 г.

Макар да е вече на 37 години и кариерата му да е към края си, Краля остава на високо ниво в игрови план. Остава и все така гладен за успехи. Доказателството е новият му договор с Лос Анджелис Лейкърс. От Deadline разбираме, че баскетболистът е удължил договора си с клуба за срок от две години.

Това означава, че Джеймс ще бъде част от NBA поне още два сезона, ако всичко в здравословен план за него също е наред. Не можем да кажем, че не го очаквахме, защото преди време Краля беше заявил, че иска да остане достатъчно дълго в лигата, за да играе заедно със сина си Брони.

Снимка 584518

Източник: GettyImages

И поне към момента прави всичко възможно, за да го осъществи. А и това ще е исторически момент за NBA, защото до момента не се е случвало баща и син да са в лигата по едно и също време.

Леброн Джеймс, синът му Брони и на какво е готов Краля, за да играе със сина си в NBA

На какво е готов Леброн Джеймс, за да играе със сина си

Мечтата на всеки баща

От Ейдриан Вожнаровски от ESPN пък разбираме, че стойността на новия договор на Леброн Джеймс за тези две години е общо 97.1 милиона долара. През сезон 2024-2025 пък ще има опцията да избере къде да продължи кариерата си.

Оказва се, че Джеймс по този начин се превръща в баскетболиста, който е спечелил най-много пари от NBA в кариерата си - 532 милиона долара, изпреварвайки Кевин Дюрант по този показател.