През годините Леброн Джеймс доказа, че е сред най-добрите баскетболисти, а и спортисти като цяло.

Леброн Джеймс, Златан Ибрахимович и как Краля отвърна на футболиста относно нападките за влизането в политиката

Краля отвърна на Златан

Какво има да каже Леброн Джеймс

Но Краля показа и че е нещо повече от атлет и не се свени да изказва мнението си по различни въпроси, включително и чисто политически. Именно това стана и повод за размяна на гледни точки със Златан Ибрахимович, който пък е против активни спортисти да се месят в политиката.

В крайна сметка няма голямо значение кой е крив и кой - прав. Леброн Джеймс обаче си навлече гнева на част от последователите си в Twitter с един доста необмислен, а в последствие и изтрит пост.

След като преди няколко дни стана ясно, че Дерек Шовин - полицаят, отговорен за смъртта на Джордж Флойд, е признат за виновен по всички три повдигнати срещу него обвинения, Джеймс решава да използва социалната мрежа, за да "вдигне мерника" на друг полицай.

Спортистът насочва вниманието на феновете си към случай от Охайо, в който полицай ранява смъртоносно чернокожо момиче в началото на седмицата. Краля публикува снимка на въпросния полицай и пише: "Ти си следващият", правейки препратка към Шовин.

По-късно обаче изтрива поста, защото е нападнат от голяма част от последователите си, уточнява Yahoo Sport Australia. А причината за това е запис от случилото се, който показва как убитото момиче размахва нож и заплашва друга жена.

И въпреки че полицаят извиква ясно никой да не мърда, момичето с ножа се обръща към другата жена. След което идва изстрелът. Все пак, Леброн Джеймс осъзнава грешката си, която обяснява с гнева, който още изпитва.

В друг пост пък пише, че се е уморил да вижда как афроамериканци биват убивани от полицията. И е изтрил поредния си туит, защото хората са го използвали, за да генерират още повече омраза.

Леброн Джеймс, Pepsi и новият рекламен договор на Краля

Когато Леброн Джеймс отиде при конкурент

Нови възможности

Краля смята, че проблемът не е в един полицай, а в цялата система.