Миналата седмица Златан Ибрахимович реши да влезе в дебата за това дали спортистите трябва да се намесват в политиката - или пък не.

Златан Ибрахимович, Леброн Джеймс и мнението на футболиста относно влизането в политиката

Когато Ибрахимович не е съгласен с Краля

Златан има мнение

Футболистът на Милан критикува Леброн Джеймс за активното му участие в политически теми и заемането на твърда позиция. Това раздразни доста спортисти (най-вече в Америка), които се изказаха в защита на Джеймс.

Но не е нужно някой да говори вместо Краля, защото той може да го направи сам. И точно това и стана. Леброн Джеймс не остана длъжен на коментарите на Златан.

След победата на Лос Анджелис Лейкърс над Портланд Трейл Блейзърс, с която прекъснаха серията си от четири поредни загуби, Джеймс беше запитан какво мисли за коментарите на колегата си по негов адрес.

"Никога няма да си мълча за неща, които са грешни", беше първото нещо, което баскетболистът каза по въпроса. След това допълни, че вижда всички неща, които не са наред в общността и те засягат деца, на които той се опитва да помогне.

Леброн Джеймс, Лос Анджелис Лейкърс и новият договор на Краля за 85 милиона долара

Ще успее ли Леброн Джеймс да осъществи още една от мечтите си

Новият кралски договор на Краля

Според Джеймс, именно той е гласът на всички, които се изправят пред неправди като расизъм, подтискане на избирателите да гласуват и други социални несправедливости.

"Няма начин да се придържам само към спорта, защото разбирам колко силен е моят глас."