Кристиано Роналдо е един от най-богатите спортисти с нетно състояние над 500 милиона долара и той с най-висока годишна заплата - 53 милиона. Затова поредната придобивка на звездата на "Ювентус" не е никак изненадваща.

По повод поредната спечелена титла на тима си, Роналдо реши да се награди за усилията по време на трудния сезон, поръчвайки си една от най-скъпите коли в света - Bugatti Centodieci.

Италианският суперавтомобил ще се произведе само в 10 бройки, които вече са разпродадени. Всяка от тях разполага с 8-литров V16 двигател с внушителните 1600 конски сили. От 0 до 100 километра ускорява за впечатляващите 2.4 секунди, а километражът е фабрично ограничен до 380 километра.

Роналдо е поръчал новото му Bugatti да бъде боядисано в черно и бяло - цветовете на "Ювентус". А най-впечатляващото от всичко със сигурност е цената, която ще заплати за това удоволствие на четири колела - цели 8 милиона евро, предава The Sun.

Кристиано Роналдо, 10-годишният Роналдо Младши и провинението, за което разследват футболиста

Кой рискува живота на Кристиано младши

Откровена безотговорност

Така Centodieci ще се превърне в най-скъпото попълнение в автопарка на футболиста. Той обаче ще трябва да изчака до догодина, за да седне зад волана му. А дотогава ще си кара "скромното" Bugatti Chiron, за което преди време плати около 3 милиона евро.