Вече два века замъкът Балморал в Шотландия и прилежащите му земи са любимо място за прекарване на лятото за британското кралско семейство. Ето че част от забавленията му там обаче няма да останат същите.

Крал Чарлз пристигна в Балморал за първото си лято като монарх там

Чарлз направи това, което се очакваше

Кралят пристигна в Шотландия

Семейството скоро няма да може да излиза на лов на територията на близкото имение Абъргелди - право, от което се възползва вече 175 години. А причината е, че настоящият собственик на Абъргелди Алистър Стори възнамерява да използва имота си по друг начин.

Стори планира да се възползва максимално от своите близо 12 хил. акра земя, като построи места за настаняване, както и ловни хижи, пише Daily Telegraph. Изданието потвърждава, че спортните права, които включват и лов на територията на Абъргелди, отново са в ръцете на реалния собственик на земите.

Алистър Стори е 70-годишен магнат с успешен кетъринг бизнес. Той закупува Абъргелди през 2021 г. за 23 милиона британски паунда от предишните му собственици семейство Гордън. Родът Гордън пък е притежател на мястото още от 1482 г.

Чарлз със синовете си в Балморал

Източник: GettyImages

Чарлз със синовете си в Балморал

Абъргелди се намира източно от земите на Балморал - замък с прилежаща земя, който принц Албърт купува за съпругата си кралица Виктория през 1852 г. Голяма част от детството на покойната Елизабет Втора минава именно в Балморал.