Традициите в британското кралско семейство са едно от най-устойчивите неща в монархията. Макар Чарлз да се опитва да наложи малки промени дори в тях, все още голяма част наложените от покойната Елизабет Втора порядки продължават да важат.

Кой се събра на коледния обяд на крал Чарлз и Камила в Уиндзор

Кой не дойде на предколедния обяд на Чарлз

И кой беше там

Сред тях е традиционното посещение на тържествената църковна служба на Коледа. Тъй като почти цялото семейство на настоящия крал се е събрало в замъка Сандрингам, службата се състои в църквата "Св. Мария Магдалена" край него.

Тази година присъстващите на нея бяха необичайно много. Крал Чарлз и съпругата му Камила бяха начело на своеобразната процесия кралски особи, пристигащи пеша до църквата. Малко след тях вървяха принц Уилям и Кейт Мидълтън, заедно с четири деца - принц Джордж и принцеса Шарлот, както и принц Луис за ръка с братовчедка си Миа Тиндал.

Снимка 647487

Източник: GettyImages

Родителите на Миа - Майк и Зара Тиндал (Зара е дъщеря на принцеса Ан, единствената сестра на крал Чарлз) също бяха там. Както и принцеса Ан със съпруга си сър Тимъти Лорънс. Отсъстваше обаче сина на Ан Питър Филипс заедно с децата си.

Снимка 647486

Източник: GettyImages

За сметка на това сред присъстващите на коледната служба имаше изненада - принц Андрю за първи път се появи на подобно официално събитие, след като от доста време гледа да не се показва пред публика.

По-голямата изненада вървеше на крачки от него - бившата му съпруга Сара Фъргюсън за първи път присъства на коледната служба в Сандрингам от десетилетия. Тя отдавна не е член на кралското семейство, но с Андрю продължават да делят един дом.

Дъщерите на принц Андрю и Сара също бяха на службата, макар че нито една от тях не беше с децата си. Принцеса Беатрис беше в компанията на съпруга си Едоардо Мапели Моци, а принцеса Йожени - в тази на своя съпруг Джак Бруксбанк.