Явно лошите новини за Елизабет Втора не свършват с Мегзит. Питър Филипс, син на принцеса Ан и най-възрастен внук на кралицата, се развежда със съпругата си Отъм Кели.

Това разпространиха всички британски медии, нищо че новината не е получила официалното си потвърждение от кралския двор - каквото и не е необходимо да има, защото Филипс не е сред старшите в кралския двор.

Потвърдена е обаче от говорител на двойката, затова и място за съмнения няма.

В последствие стана ясно, че Филипс и Кели всъщност са взели решението да се разделят още в края на миналата година, като първо са информирали кралицата, а след това и семействата си. Засега обаче продължават да живеят в дома си и заедно с децата си, докато разводът не бъде финализиран.

Снимка 466239

Източник: GettyImages

Двойката сключи брак през 2008 г. в замъка Уиндзор. Двамата винаги са били встрани от медийния шум, защото Питър е от тези наследници на короната, които предпочетоха да се откажат от титли и привилегии, за да живеят по-обикновен живот, пише Insider.

Зара Тиндал, Лейди Амелия Уиндзор и членовете на кралския двор, избрали независимостта

Кралските особи, избрали независимостта

Чии пример последваха Хари и Меган

И понеже съпругата му пък е канадка, се появиха твърдения, че след развода най-вероятно ще се върне в родината си. А това няма как да не ни навява асоциации с избягалите в Канада принц Хари и Меган Маркъл. Засега обаче Кели остава на Острова заради децата си.