Наскоро разбрахме, че кралица Елизбает Втора е поела ангажимента да помогне на своя син принц Андрю в делото за сексуално насилие, което се води срещу него зад океана. Помощта е най-вече финансова и от кралския двор предпочитат да остане в тайна, защото официалната позиция малко се разминава с въпросните действия.

Принц Хари, принц Андрю и поредното наказание, което им наложи кралица Елизабет Втора

Нови санкции за принц Хари и принц Андрю

Кой каквото си е заслужил

Преди няколко седмици от изявление на Бъкингамския дворец стана ясно, че принц Андрю е напълно отлъчен от монархията и остава без своите военни титли и патронажи. По този начин се прави категорично дистанциране от неговите минали действия и настоящи последици от тях за него.

Сега обаче от Daily Mail разкриват, че най-вероятно Елизабет Втора ще е тази, която ще поеме голяма част от разноските по гражданското дело, както и от обезщетението, което е договорено в извънсъдебно споразумение между обвиняемия и ищцата Вирджиния Джуфре.

Снимка 542625

Източник: GettyImages

За този изход на делото стана ясно вчера, 16 февруари. Благодарение на договорката принц Андрю ще се размине с присъдата, но това ще му излезе доста скъпо - около 15 милиона долара общо.

Елизабет Втора е готова да даде по-голямата част от крупната сума, за да затвори тази неприятна глава от своя живот, от този на сина си, както и на всички от кралското семейство. Тя най-вероятно ще използва за целта приходите от своето частно имение в херцогство Ланкастър.

Освен съгласие за изплащане на голямо обезщетение, в извънсъдебното споразумение има още признание, че Джуфре е била "жертва на злоупотреба", а принц Андрю съжалява за близкото си приятелство с покойния Джефри Епстейн.

Принц Андрю, делото за сексуално посегателство и решението на кралица Елизабет Втора

Елизабет Втора отлъчи сина си от кралския двор

Сама ли взе това решение

Синът на кралицата най-вероятно ще склони и да направи голямо дарение за благотворителна организация в подкрепа на правата на жертвите на сексуално насилие, създадена от жената, която сериозно му усложни живота.