Покрай скандала с принц Андрю, делото срещу него за сексуално посегателство и отлъчването му от кралския двор се появиха сравнения с принц Хари и неговата съдба след решението да заживее зад океана.

Принц Андрю, делото за сексуално посегателство и решението на кралица Елизабет Втора

Елизабет Втора отлъчи сина си от кралския двор

Сама ли взе това решение

Херцогът на Съсекс също е лишен от военните си звания и кралските си патронажи, а сега и двамата с чичо му ще понесат още една санкция за своеволията си.

По случай платинения си юбилей начело на монархията, Елизабет Втора ще раздаде възпоменателни медали, каквито обаче те нямат право да получат, защото загубиха почетните си военни титли.

Снимка 560772

Източник: GettyImages

Междувременно обаче стана ясно, че принцовете Хари и Андрю не могат толкова лесно да се разделят с една важна отговорност, която също им е причислена по рождение. Тъй като са шести и девети в линията за наследяване на престола, имат и ролята на държавни съветници

Те са общо четирима и могат дa бъдат призовани да изпълняват задълженията на кралицата при невъзможност от нейна страна по дадена причина или заради отсъствието й. Останалите двама с тази отговорност са принц Уилям и принц Чарлз.

Принц Хари, Меган Маркъл, връщането им на Острова и делото, което херцогът на Съсекс заведе

Делото, с което принц Хари ще защити честта си

Пореден прецедент в кралското семейство

А сега в кралския двор обмислят как най-бързо и безпроблемно да лишат от тази роля изгнаниците, но това няма как да стане без решение на правителството. Ако се случи, принц Андрю най-вероятно ще бъде заменен от сестра си принцеса Ан. Но кой ще замести принц Хари не е ясно, предава Daily Mail.