Предстоящите коледни и новогодишни празници ще бъдат по-различни за всички, независими колко пари имаме, къде живеем и... дали сме от британския кралски двор.

По традиция членовете на кралското семейство се събират в имението в Сандрингам по покана на Елизабет Втора и прекарват заедно Коледа с пищни трапези и много разговори. Този път обаче един обичай ще бъде нарушен. А това не се е случвало от 1953 г.

След дълго умуване кого точно да покани, дали трябва преди това да е под карантина и как да се намали до минимум риска от заразяване с коронавирус, кралицата е решила въпроса много лесно: тя и съпругът й принц Филип няма да бъдат част от кралските коледни тържества в Сандрингам.

Снимка 441412

Източник: GettyImages

Това ще бъде истински прецедент в историята на кралския двор, но ситуацията го налага и място за сърдити няма. Вместо с внуците и правнуците, кралицата и принц Филип ще бъдат сами в Уиндзор по светлите празници, заяви говорител на Бъкингамския дворец, цитиран от NBC News.

Тази кралска Коледа ще бъде по-различна и по още една причина - отсъствието на принц Хари и Меган Маркъл. Миналата година те отново не бяха с останалата част от семейството, но пък все още бяха законни членове на кралския двор. А сега вече ситуацията е малко по-различна.

Кралица Елизабет Втора, „Зеленият балдахин на кралицата" и и какво представлява проектът

Защо британците масово ще садят дървета

И какво е „Зеленият балдахин на кралицата“

Все пак, очакваме да видим поне принц Чарлз и Камила Паркър, както и принц Уилям и Кейт Мидълтън, който ще отидат пеша да близката църква за празничната литургия, а после ще се върнат в кралското имение за семеен коледен обяд.