Преди повече от седмица стана ясно, че въпреки завършения ваксинационен цикъл кралица Елизабет Втора е дала положителна проба за COVID-19.

Кралица Елизабет Втора и положителната ѝ проба за COVID-19

И кралица Елизабет Втора с COVID-19

Ето и какво е състоянието ѝ

За цялото това време от Бъкингамския дворец не споделиха много информация относно състоянието ѝ. Затова и никак не беше чудно, че се появиха спекулации по темата - от няколко дни в мрежата дори се носи мълвата за смъртта на Елизабет Втора.

Но ето, самата кралица опроверга слуховете, появявайки се във виртуалното пространство вчера, 1 март, за първи път след поставената ѝ диагноза. Причина за това бяха официалните ѝ онлайн срещи с чуждестранни посланици от Андора и Чад, кадри от които бяха публикувани в Twitter акаунта на кралското семейство.

"Днес кралицата проведе аудиенции с посланици чрез видеовръзка от замъка Уиндзор до Бъкингамския дворец", се казва в съобщението.

Чрез видеото Елизабет Втора отправи поздрав и към своите служители в Бъкингамския дворец и като цяло бе във видимо добро настроение.

Веднага след появата на слуховете за смъртта на кралицата, от двореца направиха официално съобщение пред медиите, с което заявиха, че Елизабет е жива и в добро здраве. Потвърждение за това бе и провелият се по-късно телефонен разговор между нея и британския премиер Борис Джонсън.

Кралица Елизабет, проблемите в кралския двор и ценният завет на нейната майка

Най-ценният урок за кралица Елизабет

Какво ѝ завеща нейната майка

Все пак Елизабет Втора ще продължи да бъде под стриктно лекарско наблюдение и ще спазва всички необходими мерки за сигурност. След като ѝ бе поставена диагнозата COVID-19, тя получи много пожелания за бързо възстановяване - и сега по всичко изглежда, че се чувства достатъчно добре, за да се върне към своите задължения.