Царуването на Чарлз може и да не тръгна съвсем по вода, но поне кралят стриктно продължава да следва принципите, които още преди години е заявил като важни за него. Един от тях е опазването на природата и прилагането на все повече екологични практики в цялата монархия.

Любимите великденски кифлички на крал Чарлз

Любимите великденски кифлички на крал Чарлз

Ето и рецептата

Затова и не е учудващо, че замъка Сандрингам, където кралското семейство традиционно прекарва Коледните празници, ще се сдобие с голям соларен парк. Чарлз, който се грижи за имота от 2017 г., планира инсталирането на 2 хил. соларни панела.

Те ще бъдат разположени на част от поляните за паша на кралските коне и ще осигуряват зелена енергия за имота, който се простира на впечатляващите 20 хил. акра земя. По никакъв начин няма да бъдат засегнати обработваеми или земеделски земи.

Според заявлението, подадено към общината за панелите, те ще посрещнат настоящите и бъдещите енергийни нужди на Сандрингам. Очаква се панелите да осигуряват до 2.1 MW енергия.

Снимка 658831

Източник: GettyImages

В близост до Сандрингам се намира Анмър Хол - имението, което принц Уилям и Кейт Мидълтън използват като лятна резиденция. То беше наскоро обновено както като интериор, така и с построяването на голяма зимна градина. Очаква се слънчевата енергия да покрива и част от нуждите на Анмър Хол, пишат Hello.