След като принц Чарлз официално стана крал Чарлз, по-големият му син принц Уилям наследи от него титлата херцог на Корнуол, а с нея и милиони приходи годишно, идващи от херцогството. А в замяна трябва да ръководи разумно поверената му територия.

Спят ли крал Чарлз и кралица Камила в едно легло

Спят ли в едно легло Чарлз и Камила

Директно от кралската спалня

През 2007 г. настоящият ръководител на британската монархия купува за 1.6 милиона долара имението Llwynywermod, което е част от херцогство Корнуол. Имотът има три спални и още няколко стаи, голяма плевня и градини с площ 192 дка. 

Снимка 622270

Източник: GettyImages

Според източник, цитиран от Mail on Sunday, принц Уилям бързо е навлязъл в ролята си на херцог на Корнуол и е разпоредил имението, в което доскоро баща му крал Чарлз обичаше да прекарва ваканциите си, да бъде изпразнено от неговите вещи. Причината е, че от септември ще се дава под наем, за да може още пари да влизат в хазната на херцогството.

Гарванът Рекс, който е кръстен на крал Чарлз и защо гарваните са важни за монархията във Великобритания

Специалните пазители на крал Чарлз

Една странна традиция на британската монархия

Това решение определено не се е понравило на крал Чарлз, защото сега, ако иска да ползва имота, ще трябва да плаща наем на сина си. В момента той плаща и известна такса за поддръжката на имота, защото не иска това, което е успял да направи по него, да се унищожи. И колкото и да не му е приятно, надали ще има друг избор, освен да се съобрази с волята на сина си, който преди всичко е в ролята на справедлив ръководител.