Въпреки дългогодишните критики срещу крал Чарлз и кралица Камила, свързани най-вече със смъртта на принцеса Даяна, бракът им успя да устои на времето и предизвикателствата, и двамата са заедно вече 18 години.

Крал Чарлз Трети и кралица Камила, и как протича шотландската им коронация в Единбург

Как ще протече втората коронация на Чарлз и Камила

Ето как протича до момента

Но и те, както всяка друга двойка, си имат своите малки тайни, които им помагат да запазят баланса в отношенията си. Като например да спят всяка вечер в отделни спални. На нас това може да ни звучи странно, но е редовна практика в кралските семейства.

След като официално застанаха начело на монархията и бяха короновани пред целия свят, крал Чарлз и кралица Камила не се преместиха в Бъкингамския дворец, който е официалният дом на британския монарх. Избраха да не отидат и в замъка Уиндзор, където покойната Елизабет Втора прекара последните си дни.

Снимка 625781

Източник: GettyImages

Кралската двойка все още обитава дългогодишния си дом Clarence House, където се чувства най-комфортно и спокойно. В нея те имат общо три спални - за всеки по една отделна и трета, в която могат да спят заедно. Нея обаче рядко използват, предава Daily Express.

И това решение не е породено от някакви проблеми в отношенията им, а е чисто практично. Заради натоварения си график, и кралят, и кралицата имат нужда от качествена почивка, която могат да постигнат най-добре, ако с легнат сами. Крал Чарлз страда и от проблеми с кръста и гърба и му е много по-удобно да се разполага с цяло легло.

Камила Паркър и притеснението й от принц Хари и Меган Маркъл

Защо Камила не иска да вижда Хари и Меган

Но и Кейт не й е любимка

Според близки приятели на семейството, именно спането в отделни спални е малката тайна, която е помогнала много на брака на крал Чарлз и кралица Камила. Когато имат своето място и своето време на спокойствие, те се справят по-добре със стреса в ежедневието и това прави времето им заедно по-пълноценно.