Чарлз и Камила се върнаха от Германия - първото им официално държавно посещение, откакто са в ролята на монарси. И веднага се захванаха с някои належащи въпроси, сред които беше засаждането на последната фиданка, част от инициативата на Елизабет Втора по случай Платинения й юбилей.

Как крал Чарлз и принц Уилям продължиха завета на кралица Елизабет Втора

Чарлз продължава делото на майка си

С едно просто, но значимо действие

А преди часове беше показана и официалната покана за коронацията им - събитие, което се очаква с небивал интерес не само във Великобритания. Картичката е по-пъстра от очакваното и е дело на хералдическия илюстратор Андрю Джеймисън.

Поканата е ръчно рисувана с акварел и гваш, и ще бъде отпечатана на рециклирана хартия - още един намек за устойчивата политика на новия крал. Самите илюстрации отново показват страстта му към природата и градинарството - разнообразие от цветя, характерни за Великобритания, както и пчели, пеперуди и монархически символи като лъв, еднорог и глиган.

Надписите по нея също правят силно впечатление - най-отгоре седи една-единствена буква С, с която на английски се изписват имената и на Чарлз, и на Камила. "Коронацията на техни величества крал Чарлз Трети и кралица Камила", пък е надписът, който предизвика най-много полемики.

Причината за това е фактът, че Камила е наречена "кралица" вместо официалната титла, която получи след смъртта на Елизабет Втора "кралица-консорт".

Междувременно Бъкингамският дворец публикува и нов портрет на Чарлз и Камила. 74-годишният крал и 75-годишната му съпруга са заснети в Синия салон на двореца от Хюго Бърнанд - фотографът, който снима двойката и на сватбата им през 2005 г., припомнят People.