След шестте серии на документалния Harry & Meghan и "скандалната" автобиография на принц Хари големият въпрос за коронацията на новия крал на Великобритания остава дали по-малкият син и съпругата му ще присъстват на нея.

Крал Чарлз, коронацията на 6 май, рожденият ден на Арчи и ще има ли сблъсък с принц Хари, и Меган Маркъл

Крал Чарлз и херцозите на Съсекс - войната продължава

Коя е конфликтната им точка през 2023 г.

Чарлз и Камила решават да отговорят на един по-ненаболял въпрос - какви са плановете им за церемонията. През изминалия уикенд Бъкингамският дворец разкри някои подробности за това какво ще се случва на 6 май.

Няколко известни поп изпълнители ще се включат в концерта в двореца Уиндзор, който ще се състои ден след официалната коронация. Кои точно ще са те не е ясно, но от двореца обещават имена от "световна" величина. Той ще бъде излъчван на живо по ВВС.

Предишният ден ще започне с процесия от Бъкингамския дворец в Лондон, която стига до Уестминстърското абатство, където коронацията ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри. След това кралят и кралицата-консорт, които ще бъдат коронясани заедно, ще се върнат в двореца, за да излязат на балкона му за поздрав към събралите се хора.

Снимка 594360

Източник: GettyImages

Шоу с лазерни светлини и дронове също е предвидено за поданиците на Чарлз Трети, а в официалната информация се изтъква, че хоровете, които ще участват в концерта по случай коронацията, са основно аматьорски, съставени от бежанци, от представители на ЛГБТ общността, както и от хора с увреждания.

Последният ден от официалните неработни дни за Великобритания по повод коронацията - 8 май, е предвиден за благотворителни инициативи и участие на хората като доброволци по различни програми в местните общности, съобщават ВВС.