Когато е само на 19, Клои Кардашиян премахва от гърба си меланом - най-опасният и агресивен рак на кожата. Оттогава тя обръща специално внимание и грижи за кожата си, което, за съжаление, не й гарантира, че няма да се сблъска с подобен здравословен проблем в бъдеще. Така и става.

SkinVision - мобилното приложение, което открива рак на кожата

Мобилното приложение, което открива рак на кожата

Приложението работи с 95% акуратност и е безплатно

Разбираме го от профила й в Instagram, където във вторник, 11 октомври, Клои разкри, че наскоро е претърпяла операция за отстраняване на тумор от лицето.

Затова и сега 38-годишната риалити звезда говори открито за важността на прегледите за рак на кожата. Прави го отново в Instagram, в стори чрез снимки и текст.

Клои Кардашиян разбира за тумора, след като решава да отиде на преглед заради малка подутина върху лицето си, която не изчезва седем месеца.

Първоначално тя си мисля, че е нещо като пъпка. Но след консултация с двама дерматолози и две биопсии става ясно, че е необходимо да се подложи на операция за отстраняване на тумор - нещо, което според лекарите е изключително рядко за човек на нейната възраст, пише CNN.

След успешната операция лечението на Клои продължава. Всички ще трябва да се подготвят да я виждат с превръзка на лицето. А след като я свали, вероятно ще има белег и вдлъбнатина на бузата ѝ там, където е бил туморът. "Дотогава се надявам да ви харесва колко страхотно изглежда лицето ми с превръзките", пише тя.

Раковите заболявания и митовете и заблудите, свързани с това какво може да ни разболее

10 мита за причинителите на ракови заболявания

А някои сляпо им се доверяват

В сторито си Клои Кардашиян посочва, че публикува всичко това, за да напомни на всички да преглеждат кожата си по-често.