Ракът на кожата е един от най-разпространените видове онкологични заболявания и един от най-опасните.

Основният риск при неговото развитие е късната диагностика, която често оставя лекарите и пациентите без достатъчно време за реакция.

С развитието на технологиите обаче диагностиката на много болести ще се случва директно чрез смартфоните ни, без да се налага да записваме часове, да взимаме направления и т.н.

SkinVision е първото по рода си приложение, което диагностицира рак на кожата с до 95% акуратност, при това съвсем безплатно.

Ако имаме съмнения за някое петно или бенка по кожата си, за по-малко от 30 секунди алгоритмите на SkinVision могат да ни кажат дали има смисъл да се тревожим, или не.

Всичко, което трябва да направим, е да щракнем снимка на мястото, което ни притеснява, а SkinVision преценява степента на риск от развитие на рак, отчитайки дори най-малките детайли в цветовете и формата на дадено петно.

Важно е да отбележим, че приложението не е метод за диагностициране, а служи по-скоро като лакмус за това дали има смисъл да търсим професионална намеса.

Приложението е налично за Android и iOS и е само една малка стъпка към бъдеще, в което смартфоните ще взимат централна роля в диагностицирането и лечението на най-различни заболявания.