Ким Кардашиян винаги е умеела да скандализира и да привлича внимание към себе си. Изключение не прави изключение и едно от последните й действия.

Ким Кардашиян, Псалм и първи снимки на бебе номер четири

Ким Кардашиян - горда майка

Бебе Псалм е само на месец

Ким пусна нова колекция бельо, която нарече Kimono, като сподели в Instagram профила си, че нейните артикули са подходящи за всички жени, защото не само възхваляват, но и подобряват женските форми.

Името, което звездата избра да даде на новата си колекция обаче, не се понрави на японците. Те очевидно са обидени от асоциацията, която се прави с тяхната традиционна дреха кимоно, което е Т-образно, широко, с права мантия с подгъв на глезена и украсено с яка и дълги, широки ръкави. 

Според много от коментарите в социалните медии, Ким Кардашиян не зачита и направо се подиграва с японската култура.

"Ние обличаме кимоното за годежи, сватби и погребения. Това е празнична дреха, която се предава в семействата от поколение на поколение", казва пред BBC японката Юка Охиши, според която оформящото тялото бельо на Ким Кардашиян, няма нищо общо с тяхната традиционна премяна.

Според други японци, Ким Кардашиян вероятно просто си е избрала дума, в корена на която да има нейното име. Въпреки това им се струва неуместно да използва точно Kimono, защото това е жестока обида към Страната на изгряващото слънце.

Още през 2018 г. Ким Кардашиян е регистрирала не само търговската марка Kimono, а и Kimono Body, Kimono World и Kimono Intimates.