Киану Рийвс вероятно е от най-обичаните актьори в Холивуд и няма защо да се учудваме на това. През годините звездата от "Матрицата" се е доказал като изключително земен, приветлив и скромен човек.

Киану Рийвс, Александра Грант и рядката им публична поява на гала вечерта на MOCA

Киану Рийвс и дамата с червената рокля

Събитието, в което се включи актьорът от "Матрицата"

Поредното доказателство за това се появява съвсем случайно, когато пътник успява да запише разговора между Рийвс и момче, поискало му автограф.

На 4 юли актьорът каца в Ню Йорк от Лондон и, докато чака на лентата за багаж, едно момче се приближава да си вземе автограф и го засипва с поредица бързи въпроси. Те са записани от телевизионния продуцент Андрю Кимъл, който се оказва слязъл от същия полет.

Момчето го пита защо е бил в Лондон, а Киану отговаря, че е снимал документален филм. Следват въпроси дали актьорът живее в Ню Йорк, колко време ще остане в града и къде точно. Рийвс отговаря изключително търпеливо на детето и, когато въпросите му свършват, решава да го попита къде то е било в Европа и дали му е харесало.

"Реших да споделя това, защото този човек е истинска класа, а малки моменти като този могат да променят живота за някого. Имаме нужда от повече кианувци", пише към публикацията си в Twitter Кимъл.