Като един от най-обичаните актьори, всяка подробност от живота на Киану Рийвс ни е повече от интересна. Вероятно обаче голяма част от феновете му не знаят, че актьорът няма завършено средно образование. Въпреки това, той успява да се превърне в една от най-високоплатените холивудски звезди.

В свои интервюта Рийвс определя годините си в гимназията като наистина трудни. Той сменя четири училища за пет години и все не успява да пасне в никоя среда. Оценките му обаче са добри и още тогава показва влечение към курсовете по актьорско майсторство.

Киану не крие, че е бил трудно дете. Не се е разбирал не само със съучениците си, но и с персонала на училищата. Винаги е задавал много въпроси, дори когато вече е знаел, че е загазил.

Снимка 429721

Източник: GettyImages

Бъдещият актьор е ценял повече от всичко своята независимост и не е могъл да търпи някой да му казва какво да прави. Накрая, когато е на 16, получава писмо от директора на поредната гимназия, с която е уведомен, че е изгонен и няма възможността да се върне отново догодина, пише Cheat Sheet.

Малко след това Рийвс концентрира цялото си внимание върху желанието си да стане актьор. Работи през деня, а късно вечер ходи на курсове. Започва да ходи по кастинги, получава няколко роли в театъра, а след това вече има и своя агент.

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, Спонджбоб и участието на Киану Рийвс във филма

Киану Рийвс отново ни изненада

Наистина не го очаквахме

Така липсата на средно образование става незначителна пред големия талант, който Киану демонстрира и, за неговото щастие, бива подобаващо оценен.