Принцеса на Уелс не е просто една от важните титли в британския кралски двор. Благодарение на принцеса Даяна, тя се превърна в символ на състрадателността и грижата от страна на монархията за нейните най-уязвими и страдащи поданици.

Кейт Мидълтън, Прит Чандри и защо принцесата е патрон на експедицията й до Антарктика

Новото вдъхновение на Кейт Мидълтън

На какво стана патрон принцесата

А Кейт Мидълтън, която в момента е принцесата на Уелс, прави всичко възможно, за да продължи завета на покойната си свекърва. Преди ден тя използва официалния профил на принца и принцесата на Уелс, за да сподели послание.

То е по повод Седмицата за борба с наркозависимостта. "Срамът от зависимостта спира пострадалите и техните семейства да потърсят помощ, много хора губят живота си в следствие на това", казва тя.

Кейт Мидълтън допълва, че единственият начин да се помогне на наркозависимите е обществото да потърси причините, довели ги до наркотиците.

Много от феновете на принцесата обърнаха внимание на снимките, които се виждат зад гърба й по време на видеообръщението. Това са три отделни фотографии на семейството на Уилям и Кейт.

На първата са всички - Уилям, Кейт и трите им деца Джордж, Шарлот и Луис. Втората е само на двете по-големи деца на първия им учебен ден през 2018 г., а третата - на принцът и принцесата на Уелс от посещението им в Пакистан през 2019 г., уточняват от Hello.