В последните десет дни новини около принца и принцесата на Уелс нямаше. А причината е съвсем основателна - двамата бяха излезли в мини-ваканция, която да прекарат заедно с трите си деца Джордж, Шарлот и Луис.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, BBC и ролята им на водещи по случай Световния ден на менталното здраве

Когато Уилям и Кейт сменят професията си

Принцът и принцесата в ролята на водещи

Сега обаче принц Уилям и Кейт Мидълтън се завръщат към обичайните си занимания. Планирали са пътуване до Скарбъроу, северен Йоркшир, където ще участват в събития, посветени на менталното здраве на деца и тийнейджъри. Те са част от дейността на Кралската фондация.

Междувременно стана ясно, че Кейт Мидълтън е станала патрон на една любопитна инициатива. Тя ще "покровителства" Прит Чандри в нейната експедиция през Антарктика. Прит иска да е първата жена, прекосила сама континента - пътешествие с дължина над 1600 км.

Чандри, която е физиотерапевт и военен лекар, стана първата цветнокожа жена, стигнала сама до Южния полюс - пътуването й отнема 36 дни. За предстоящото пътуване капитан Чандри ще тегли на шейна оборудване и храна с тежест 120 кг и ще трябва да устоява на температури до -50 градуса.

"Гордея се да подкрепям Прит в невероятното предизвикателство да стане първата жена, прекосила Антарктика сама и без допълнителна помощ", написа Кейт Мидълтън в официалния профил на принца и принцесата на Уелс. Очаква се експедицията на Чандри да започне през ноември.